Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ

ΚΡΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΥΓΙΖΟΥΝ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ο Δεκέμβρης που πέρασε δεν ήταν σαν τους προηγούμενους. Η δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, απελευθέρωσε μια συσσωρευμένη οργή ενός μεγάλου κομματιού της κοινωνίας ενάντια σε ότι συμβόλιζε τους εκμεταλλευτικούς και καταπιεστικούς μηχανισμούς του κράτους και του κεφαλαίου. Χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους, συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής, επιτέθηκαν σε υπουργεία, τράπεζες και μεγάλα καταστήματα πολυεθνικών εταιριών. Η φωτιά της εξέγερσης απλώθηκε σε κάθε γωνιά της χώρας αλλα και στο εξωτερικό. Ντόπιοι και μετανάστες εργαζόμενοι,άνεργοι, φοιτητες, μαθητές, ύψωσαν το ανάστημά τους στην εξουσία. Οι ένστολοι δολοφόνοι απάντησαν με επιπλέον πυροβολισμούς, δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες, ξυλοδαρμούς και συλλήψεις. Περισσότεροι από 270 άνθρωποι, διώκονται για τα εξεγερσιακά γεγονότα και 70 απο αυτούς είναι ηδη προφυλακισμένοι..

Η κοινωνική ειρήνη διαρρήχθηκε. Ούτε τα κόμματα ή ο ΄΄επίσημος΄΄ συνδικαλισμός, ούτε τα ΜΜΕ, κατάφεραν να βάλουν φραγμό σε αυτό το ξέσπασμα ενω ταυτόχρονα αναδείχθηκε η δυναμική που μπορεί να αναπτύξει η κοινωνία ενάντια στην κυριαρχία. Αυτή η στιγμή είναι που η εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι μετανάστες, η νεολαία, μπορούν και πρέπει να εκφράσουν την δύναμή τους, να συνειδητοποιήσουν πως ότι παράγουν τους ανήκει, πως οποιοσδήποτε τους εκμεταλλεύεται, τους καταπιέζει και τους χειραγωγεί, είναι κομμάτι ενος σάπιου συστήματος που πρέπει να ανατραπεί. Η ομαλότητα δεν θα επιστρέψει ξανά. Τα δυο παρακάτω εξοργιστικά παραδείγματα, το αποδεικνύουν:

ΓΕΓΟΝΟΣ 1ο, Πετραλωνα, Αθήνα: Την Τρίτη 23 του Δεκέμβρη, η μετανάστρια εργαζόμενη Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχτηκε δολοφονική επιθεση από εντεταλμένους μπράβους στο πρόσωπο, το στόμα και τους ώμους με καυστικό οξύ(βιτριόλι), γυρίζοντας από την δουλειά της στο σπίτι της στα Πετράλωνα. Η κατάσταση της υγείας της είναι ιδιαίτερα κρίσιμη καθώς από εκείνη την μέρα βρίσκεται στην εντατική του Ευαγγελισμού και υπάρχει κίνδυνος να χάσει ακόμη και την ζωή της. Η Κ.Κούνεβα εργάζεται στην εταιρία καθαρισμού«ΟΙΚΟΜΕΤ», που υπενοικιάζει συνήθως μετανάστες εργάτες/ριες και οι οποίοι δουλεύουν κάτω απο άθλιες συνθήκες χωρίς συμβάσεις , ασφάλιση, σταθερά ωράρια και με εξευτελιστικά ημερομίσθια. Η «ΟΙΚΟΜΕΤ» ανήκει στο μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ Νίκο Οικονομάκη. Η Κ.Κούνεβα είναι μάχιμη συνδικαλίστρια και αγωνίστρια της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/ριων και οικιακού προσωπικού. Τους τελευταίους μήνες, η Κ.Κούνεβα είχε δεχτεί απειλές για την ζωή της εξ ΄ αιτίας της συνδικαλιστικής δρασης της. Λίγο πρίν την επίθεση, είχε έρθει σε σύγκρουση με την εργοδοσία για την καταβολή του δώρου των Χριστουγένων. Η ΓΣΕΕ απο την μεριά της, προσπαθεί να κουκουλώσει το γεγονός με κάθε τρόπο, όπως κουκούλωνε τοσο καιρό πρίν τους αγώνες των καθαριστριών αλλα και όλων των εργαζομένων.

ΓΕΓΟΝΟΣ 2ο, Β.Ι.ΠΕ, Γιάννενα: Τον ίδιο καιρό, ντόπιοι και μετανάστες εργάτες του εργοστασίου «Καρυπίδης» στα Γιάννενα, μένουν απλήρωτοι για 5ο μήνα. Η οικονομική τους εξαθλίωση φτάνει στα όριά της. Απο τις 19 του Δεκεμβρη, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας και απαιτούν τόσο να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, οσο και μια σειρά άλλων διεκδικήσεων που αφορούν τις συνθήκες εργασίας, την απομάκρυνση των καμερών παρακολούθησης απο το εργοστάσιο, την βελτίωση της διαμονής των μεταναστών συναδέλφων τους. Το αφεντικό ισχυρίζεται ότι η επιχείρηση του θα πτωχεύσει αν πληρώσει τους εργάτες και τους καλεί να συνεχίσουν να δουλεύουν ώστε να παρουσιάσει έργο και να δανειοδοτηθεί ξανά(έχουν προηγηθεί κι άλλα τέτοια δάνεια). Οι εργάτες παραμένουν στο εργοστάσιο χωρίς να δουλευούν, αποδεικνύοντας ότι οι μηχανές χωρίς αυτους είναι αχρηστες όσο αχρηστα είναι και τα αφεντικά στην κοινωνία.

. Η εκκωφαντική σιωπή της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και για τις δυο περιπτώσεις, δεν παραξενεύει κανένα με βάση την ετσι κι αλλιως συμβιβασμένη και συνδιαχειριστική με το κράτος και το κεφάλαιο λογική των εργατοπατέρων.

Δηλώνουμε ότι θα μας βρούν μπροστά τους. Τα εγκλήματα αυτά δεν θα μείνουν αναπάντητα. Ούτε η Κ. Κόυνεβα, ούτε οι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη», ούτε οι φυλακισμένοι της εξέγερσης είναι μόνοι τους. Δίπλα τους βρίσκονται όλοι όσοι αντιτέκονται σε αυτό το άγριο σύστημα εκμετάλλευσης και καταστολής. Με όπλο την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση οι υπεύθυνοι θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. Γι¨αυτους τους λόγους καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τους μετανάστες, τους φοιτητες και τους μαθητές, σε κινητοποιήσεις και πολύμορφες δράσεις για τα παραπάνω ζητήματα. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΛΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!


ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΟΥΝΕΒΑ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ




ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ

ΠΕΜΠΤΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 19:00 ΝΟΜΑΡΧΙΑ





Συνέλευση εργαζομένων,ανέργων,φοιτητών,μαθητών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου